Mans al Romànic (2). Taüll

Imatge

La mà recorda el cap de l’oca que trenca la closca i veu la llum. Així la mà dreta trenca la closca i la esquerra ensenya un llibre on explica el que fa. “Ego sum lux mundi”. “Jo sóc la llum del món”. Trenco la clova per aportar la llum.

Si dividim la figura pel mig en vertical, veiem que la ma dreta que trenca la closca i per tant actua d’una manera activa va reafirmada per uns plecs de la roba que remarquen el dinamisme. En canvi a la seva esquerra s’explica, però no es mou ni un plec, o sigui és la banda passiva.

Podem dir que amb el trencament aquest 1 que era la perfecció ara és compost per una banda activa i una passiva o una masculina i una femenina o una positiva i una femenina. Com es vulgui dir. En qualsevol cas ha aparegut la dualitat.

En Física es diu que de cop hi va haver un trencament que va fer que la matèria i la antimatèria deixessin d’anular-se per passar a construir l’espai- temps i per tant el Univers. D’això se’n diu el Big-bang. Sembla que fa quasi mil anys s’explicava d’una manera similar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s