Les pintures romàniques de Vila-Robau en estat desastrós

A Vila-Robau hi ha una església pre-romànica, fa prop de dos anys vaig descobrir-hi pintures romàniques, en un estat deplorable i destruint-se de manera galopant degut a les importants goteres.
Durant aquest temps he fet un viacrucis per les més variades institucions, sofrint des del menysteniment més absolut de l’ajuntament de Ventalló fins bones paraules i poca cosa més en la majoria dels altres cassos.
Finalment el Bisbat i la Diputació han reparat el teulat, ja és alguna cosa, però, i les pintures?. En un país normal el descobriment d’unes pintures com aquestes hauria de ser una noticia important i un orgull. Pel que es veu, aquí anem molt sobrats. Potser comença a ser hora de que el romànic sigui “obert” de veritat i no només a determinades publicitats de bancs.
Si el motor del país no és la cultura, podem seguir com ara, intentant tenir els records Guiness del puti-club més gran i del tràfic de persones.
Jordi Mestre

Un pensament sobre “Les pintures romàniques de Vila-Robau en estat desastrós

  1. David Saura Garrote

    És una llàstima que no es realizi cap actuació per restaurar aquestes pintures romàniques. Quans païssos donarien el que fos per poder-les tenir i nosaltres que les tenim…deixem que es malmenin i acabin desapareixent.
    Una mostra més de la poca sensibilitat cultural d´algunes persones d´aquest país!

    David Saura Garrote (l´Escala)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s